خانه / رشته های کارشناسی ارشد / زیست شناسی سلولی و مولکولی گرايش‌ علوم‌ سلولي‌ و مولكولي

زیست شناسی سلولی و مولکولی گرايش‌ علوم‌ سلولي‌ و مولكولي

مهمترين‌ مولكول‌هايي‌ كه‌ در حيات‌ سلول‌ مؤثر هستند، RNA,DNA و پروتئين‌ها مي‌باشند. DNA مركز ذخيره‌ اطلاعات‌ و صدور فرمان‌هاي‌ سلول‌، RNA وظيفه‌ انتقال‌ اين‌ فرمان‌ها و پروتئين‌ مسؤوليت‌ اجراي‌ اين‌ فرمان‌ها را بر عهده‌ دارند. در زيست‌شناسي‌ سلولي‌ و مولكولي‌ چگونگي‌ اين‌ فعاليت‌ها بررسي‌ مي‌شود.امروزه‌ زيست‌ شناسي‌ در كشورهاي‌ پيشرفته‌ بيش‌ از 80 تا 90 درصد سمت‌ و سوي‌ علوم‌ سلولي‌ و مولكولي‌ دارد. چرا كه‌ رشته علوم‌ سلولي‌و مولكولي‌ نيروي‌ انساني‌ لازم‌ را براي‌ تحقيق‌ در رشته‌هاي‌ پزشكي‌، بيوشيمي‌، ژنتيك‌، بيوتكنولوژي‌، مهندسي‌ ژنتيك‌، اصلاح‌ نباتات‌، شيلات‌ و دام‌ تربيت‌ مي‌كند.

موقعيت‌ شغلي‌ در ايران :

اگر فردي به‌ علوم‌ پايه‌ علاقه‌ دارد ، مطمئناً رشته‌ علوم‌ سلولي‌ و مولكولي‌ رشته‌اي‌ با ارزش‌ و خوب‌ است‌. تعدادي‌ از مراكز تحقيقاتي‌ مانند انستيتوپاستور، مركز تحقيقات‌ ژنتيك‌، مركز تحقيقات‌ بيوشيمي‌ و بيوفيزيك‌، مراكز تحقيقاتي‌ دانشگاهي‌، مراکز تحقیقاتی جهاد کشاورزی و …. مي‌توانند پذيراي‌ فارغ‌التحصيلان‌ علوم‌ سلولي‌ و مولكولي‌ باشند. علاوه‌ بر مراكز تحقيقاتي‌ موجود، فارغ‌التحصيل‌ اين‌ رشته‌ مي‌تواند با ايجاد شركت‌ خصوصي‌ سازنده‌ مواد اوليه‌ آزمايشگاه‌هاي‌ علوم‌ سلولي‌ و مولكولي‌ يا آزمايشگاهي‌ كه‌ تستهاي‌ آن‌ در سطح‌ مولکولي‌ است‌، هم‌ به‌ جامعه‌ علمي‌ خدمت‌ كند و هم‌ وضعيت‌ مالي‌ نسبتاً خوبي‌ داشته‌ باشد البته‌ در حال‌ حاضر در ايران‌ چنين‌ فعاليت‌هايي‌ در سطح‌ محدودي‌ انجام‌ مي‌گيرد.

سرفصل دروس رشته سلولی مولکولی مصوب وزارت علوم

سرفصل دروس رشته سلولی مولکولی مصول دانشگاه اصفهان

توجه: ملاک دروس سرفصل مصوب وزارت علوم میباشد درصورت موجود نبودن در این سرفصل از سرفصل مصوب دانشگاه اصفهان استفاده میشود.