خانه / اخبار / شرایط آزمون لیسانس به پزشکی

آزمون لیسانس به پزشکی

شرايط ورود به دوره

1- واجد شرايط عمومي تحصيل رايگان در جمهوري اسلامي ايران

2- فارغ التحصيلان مقطع كارشناسي پيوسته يا ناپيوسته يكي از رشته هاي گروه هاي آزمايشي علوم تجربي و علوم رياضي و فني باشند

3- حداكثر سن در زمان ثبت نام آزمون 25 سال تمام باشد

4- تبصره: مدت زمان سربازي و طرح نيروي انساني به حداكثر سن اضافه مي شود.

5- دانش آموختگان و دانشجويان مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري عمومي و تخصصي (PhD) از دانشگاههاي سراسري و آزاد و غيره حق شركت در آزمون را ندارند.

6- مدرك زبان انگليسي بر اساس جدول ذيل:

*** داوطلباني كه مدرك زبان ندارند مي توانند به صورت مشروط در آزمون شركت كنند بديهي است در صورت قبولي در آزمون كتبي ارائه مدرك زبان در هنگام مصاحبه ضروري است در غير اينصورت قبولي آن ها كان لم يكن تلقي خواهد شد.

7- معدل كل ديپلم 18 و بالاتر باشد (در موارد اعلام نمره به شكل الفبايي نمره الف قابل قبول است.)

8- معدل مقطع كارشناسي 16 و بالاتر باشد.

9- دانشجويان مشمول آيين نامه استعدادهاي درخشان در رشته هاي مورد پذيرش و برگزيدگان المپيادهاي علمي دانشجويي از بند 7 و 8  شرايط ورود به دوره معاف مي باشند.

***دانشجويان موضوع آيين نامه فوق عبارتند از:

الف)  برگزيدگان آزمون سراسري گروه علوم تجربي تا رتبه 500 كشوري در آزمون سراسري كنكور (با معرفي سازمان سنجش آموزش كشور)

ب ) دارندگان مدال طلا، نقره و برنز كشوري از المپيادهاي علمي دانش آموزي (با معرفي وزارت آموزش و پرورش)

ج ) برگزيدگان حائز رتبه هاي اول تا سوم نهايي جشنواره رازي، جشنواره هاي خوارزمي (در زمينه علوم پزشكي) با معرفي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي و گروه غير پزشكي با معرفي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري

د ) مالكان ابداع يا اختراع ثبت شده با تائيد معاونت تحقيقات و فن آوري وزارتخانه هاي مربوطه

ه ) دانشجويان نمونه كشوري گروه پزشكي با معرفي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي و رشته هاي غير پزشكي با معرفي وزارت علوم تحقيقات و فناوري

و) دانشجويان پژوهشگر برجسته به تاييد شوراي پژوهشي دانشگاه و براساس دستورالعملي كه از سوي معاونت تحقيقات و فناوري وزارت تدوين و به دانشگاه ها اعلام گرديده است

ح) برگزيدگان المپيادهاي علمي دانشجويي با تاييد مركز رشد استعداهاي درخشان و معاونت هاي آموزشي دانشگاهها

10- قبولي در آزمون چند مرحله اي پذيرش دانشجوي پزشكي از مقطع كارشناسي

تبصره: دارندگان مدال طلاي المپيادهاي دانش آموزي از آزمون كتبي معاف مي باشند و بدون شركت در آزمون كتبي صرفا با شركت در آزمون مصاحبه و ارزيابي فراشناختي مورد ارزيابي قرار مي¬گيرند و دارندگان مدال هاي نقره و برنز اين رشته ها بايد در آزمون كتبي شركت نمايند و حداقل 90٪ نمره آخرين فرد پذيرفته شده در آزمون كتبي را احراز نمايند.( كسب حداقل نمره حد نصاب آزمون كتبي الزامي است.)

سوالات امتحانی

درس فیزیولوژی

درس آناتومی

درس بیوشیمی

درس ایمنی شناسی

درس ژنتیک

درس بافت شناسی و جنین شناسی

درس تغذیه

درس فیزیک پزشکی

درس باکتری شناسی و ویروس شناسی که از مجموعه میکروب هست

درس انگل شناسی که از مجموعه میکروب هست

درس بهداشت

درس فیزیک پزشکی

درس آمار و اپیدمیولوژی

درس روانشناسی

منابع معرفی شده لیسانس به پزشکی از سوی دانشگاه تهران

در مصاحبه با قبول شدگان لیسانس به پزشکی حتماً متوجه این موضوع می شوید که هر یک از آنها براساس منابع معتبر و نمونه سوالات لیسانس به پزشکی نسبت به اهمیت هر یک از مباحث آگاهی پیدا کرده اند و به همین دلیل است که توانسته اند به مؤفقیت در این آزمون دست پیدا کنند.

ژنتیک

اصول ژنتیک پزشکی Emery ترجمه و تألیف دکتر محمدرضا نوری دلوئی-ویرایش چهاردهم

Essential medical Genetics,J,M.conner

فیزیک پزشکی